Franciák Magyarországon, 1809 I. Kötetbemutató

A kötetet bemutatja: Dr. Horváth József a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója A kiadvány a 2009-ben megrendezett 2 napos nemzetközi konferencia anyagából készült. Az első kötet a győri Városházán megrendezett tudományos tanácskozás, ami az 1809-es győri csatának állított emléket, amely a közhittel ellentétben két napig tartott, több mint 10 000 áldozata volt. Ezt követően a várost 9 napig ostromolták a francia hadak.

Időpont: nov.06. 14:00

helyszín: Nemzeti Színház
rendező: Városi LevéltárKönyvbemutató: Franciák Magyarországon, 1809. I.

A X. Győri Könyvszalon keretében a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy-termében november 6-án, szombaton 14 órakor dr. Horváth József, Kisfaludy Károly Megyei könyvtár igazgatója mutatja be a 2009-ben rendezett nemzetközi konferencia előadásainak I. részét tartalmazó kiadványt.

Tovább...

Győrben nyugszik a lőcsei fehér asszony

Ma már dokumentumokkal is bizonyítható, hogy Géczy Juliannát, a lőcsei fehér asszonyt az egykori győri városháza - ma levéltári épület - börtönében tartották fogva, megkínozták, majd 1714. szeptember 25-én a Széchenyi téren felállított vérpadon lefejezték. Holttestét a  Káptalan-dombon, a Székesegyház előtti téren hajdan volt temetőben földelték el.

Forrás: Hírcity

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  >|  >>|